Kunnanhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 94 Kunnanjohtajan viran aukijulistaminen

MjuDno-2023-287

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, vs.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen irtisanouduttua kunnanjohtajan virasta 27.6.2023 alkaen. 

Hallintosäännön 39 § mukaan viran, virkasuhteen tai työsuhteen julistaa haettavaksi palvelussuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Kun virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen on valtuusto, viran tai virkasuhteen julistaa kuitenkin haettavaksi kunnanhallitus.
Hallintosäännön 40 § mukaan kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan.

Kunnanjohtajan palvelussuhteen luonne

Kuntalaissa on erikseen määräykset kunnanjohtajan viran täyttämisestä. Kuntalain 7. luvun § 41 mukaan valtuusto valitsee kunnanjohtajan joko määräajaksi tai toistaiseksi. Määräajan pituudesta ei ole laissa määräyksiä, vaan asia on kunnan harkinnassa. Hakuilmoituksessa mainitaan, täytetäänkö virka toistaiseksi vai määräajaksi ja määräaika mainitaan myös. 

Kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimukset  

Kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimukset päättää kunnanvaltuusto (Hallintosääntö 38 §). Kuntalaissa ei säädetä kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimuksista, koska kelpoisuutta ei ole erikseen säädetty. kunnanvaltuusto määrää ne kelpoisuusvaatimukset, joita se pitää kunnanjohtajan virkasuhteen osalta tarpeellisena. Erityisenä kelpoisuusvaatimuksena voi olla esimerkiksi koulutustaso ja aikaisempi kokemus työelämässä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, vs.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus

  1. julistaa kunnanjohtajan viran haettavaksi;
  2. päättää kunnanjohtajan viran olevan toistaiseksi voimassa oleva;
  3. toteaa, että kunnanvaltuuston päätöksen mukaan kunnanjohtajan viran kelpoisuusehdot ovat soveltuva korkeakoulututkinto, lisäksi vaaditaan kokemusta vaativista hallinto- ja johtotehtävistä ja hyvää kunnallishallinnon ja -talouden tuntemusta.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)