Tarkastuslautakunta, kokous 26.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Sidonnaisuusilmoitukset

MjuDno-2024-188

Valmistelija

  • Arja Leppäkumpu, hallintosihteeri, arja.leppakumpu@mantyharju.fi

Kuvaus

Kuntalain (410/2015) 84 §:n mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava sidonnaisuuksistaan tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoittamisvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi. Ilmoitukset julkaistaan yleisessä tietoverkossa.

lmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Henkilön on viipymättä ilmoitettava myös sidonnaisuuksissa tapahtuneet muutokset. Ilmoitusvelvollisuuden piiriin kuuluvan luottamustoimen tai tehtävän päätyttyä henkilöä koskevat tiedot poistetaan yleisesti nähtäviltä.
Kansallisarkiston ohjeen mukaan sidonnaisuusilmoitukset ja sidonnaisuusrekisterin tiedot ovat pysyvästi säilytettäviä, vaikka niitä koskevat tiedot poistetaankin yleisesti nähtäviltä.

Kuntalain mukaan ilmoitusvelvollisuus koskee kunnanhallituksen jäseniä ja maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuja tehtäviä hoitavan toimielimen jäseniä, valtuuston ja lautakuntien puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, kunnanjohtajaa sekä kunnanhallituksen ja lautakuntien esittelijöitä.
Kunta lähettää sidonnaisuusilmoituspyynnön uusille ilmoitusvelvollisille luottamustehtävään tai virkaan valitsemisen yhteydessä.

Mäntyharjun kunnan hallintosäännön 74 §:n mukaan tarkastuslautakunta on kunnan sidonnaisuusrekisterin rekisterinpitäjä. Tarkastuslautakunta huolehtii sidonnaisuusrekisterin julkisten tietojen julkaisemisesta kunnan verkkosivuilla ja saattaa sidonnaisuusilmoitukset kaupunginvaltuustolle tiedoksi kerran vuodessa.

Mäntyharjun kunnassa ilmoitusvelvollisuus koskee seuraavia:
- kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet
- valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
- teknisen lautakunnan jäsenet ja varajäset
- rakennuslautakunnan jäsenet ja varajäsenet
- sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
- keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
- tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
- kunnanjohtaja
- hallinto- ja talousjohtaja
- lautakuntien esittelijät.

Tietojen tarkistuspyyntö on lähetetty ilmoitusvelvollisille 5.1.2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Kuoksa, timo.kuoksa@mantyharju.fi

Tarkastuslautakunta

  1. merkitsee sidonnaisuusilmoitukset tietoonsa;
  2. saattaa sidonnaisuusilmoitukset tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Päätös

Hyväksyttiin.

 


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)