Sivistyslautakunta, kokous 16.4.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Lumme-kirjastojen yhteistyön kehittäminen

MjuDno-2019-239

Kuvaus

Mäntyharjun kirjasto kuuluu Lumme-kirjastoihin ja jakaa muiden Lumme-kirjastojen kanssa yhteisen kirjastojärjestelmän. Mäntyharjun kirjaston asiakkaat voivat varata aineistoa maksutta kaikista Lumme kirjastoista ja aineiston voi myös palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastoon. Lumme-kirjastoyhteistyö on tuonut hyötyä mukana oleville kirjastoille ja asiakkaille. Yhteishankinnalla voidaan esimerkiksi hankkia e-aineistoja suurempia määriä ja edullisemmin.

Lumme-kirjastojen ohjausryhmä on päättänyt selvittää mahdollisia hyötyjä, joita voitaisiin saavuttaa tiivistämällä yhteistyötä entisestään. Mahdollisia yhteistyön tiivistämisen kohteita olisivat muun muassa hallinnon ja esimiestyön yhdistäminen, viestinnän ja verkkotyön yhdistäminen sekä sisältötyön järjestäminen.

Ohjausryhmä päätti, että yhteistyömallissa tulee määritellä resursoinnin alarajat erikseen valittaville kohteille, ns. vapaamatkustajuuden ehkäisemiseksi. Mallissa halutaan kunnille kuitenkin mahdollisuus määritellä palvelunsa sellaisiksi kun katsovat tarpeelliseksi, resursoinnin alarajat huomioiden. Resursoinnin ylärajaa ei määritellä ja palveluvalikoiman laajentaminen on mahdollista. Kuntakohtaiset kustannukset perustuisivat näin ollen valittuun palvelutasoon.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kati Hämäläinen, vs. sivistysjohtaja, kati.hamalainen@edu.mantyharju.fi

Sivistyslautakunta valtuuttaa Lumme-kirjastojen ohjausryhmän selvittämään seutuyhteistyön tiivistämistä.

Päätös

Hyväksyttiin.