Kunnanhallituksen elinkeinopoliittinen neuvottelukunta, kokous 6.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Keskustelu maa- ja metsätalouden sekä palvelujen ja matkailun tilannekuvasta ja näkymistä

MjuDno-2022-466

Valmistelija

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kuvaus

Elinkeinopoliittinen neuvottelukunta linjasi kokouksessaan 21.12.2021, että jokaisessa kokouksessa kuullaan elinkeinotoimintaan ja elinvoimaan vaikuttavaa kunnan sektoria ja kuullaan yrittäjien näkemyksiä. 

Kunnanjohtaja lähetti 23.6. MTK Mäntyharju ry:lle ja VisitMäntyharju ry:lle pyynnön nimetä edustajansa ja varaedustajansa elinkeinopoliittiseen neuvottelukuntaan. Tähän liittyvät hallintosääntömuutokset tehdään syksyn aikana, mutta Elinkeinopoliittinen neuvottelukunta kutsuu esitetyt edustajat sitä ennen kokouksiin asiantuntijoina, jotta he pääsevät tutustumaan ja osallistumaan elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan toimintaan.

MTK-Mäntyharju nimesi edustajakseen Jukka Leikkosen ja varaedustajakseen Tiina Kohosen ja Visit Mäntyharju nimesi edustajakseen Markku Nuurtilan ja varaedustajakseen Eeva Leskisen.  

Uudet edustajat esittäytyvät ja kertovat edustamansa sektorin näkemyksiä toimialan tilanteeseen ja kunnan elinvoimatyöhön.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Merkitään käyty keskustelu tiedoksi. 

 

Jukka Leikkonen esitteli maatalouselinkeinojen nykyistä tilannetta ja tulevia haasteita sekä ajatuksia kunnan elinvoimatyöstä (liite Jukan materiaali)

Markku Nuurtila esitteli Visit Mäntyharjun toimintaa ja kunnan kesäajan matkailuneuvonnasta laaditun raportin.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.