Sivistyslautakunta, kokous 3.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 98 Mäntyharjun vanhusneuvoston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023

MjuDno-2022-603

Kuvaus

Ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vanhusneuvosto voi olla useamman kunnan yhteinen. Vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta. (Kuntalaki 27§)

Mäntyharjun kunnan 1.8.2021 voimaan tulleen hallintosäännön 12§ mukaan vaikuttamistoimielinten, kuten nuorisovaltuuston, vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää sivistyslautakunta. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy vanhusneuvoston toimintasuunnitelman ja vanhusneuvostolle osoitettavien varojen käyttösuunnitelman vuodelle 2023.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)