Sivistyslautakunta, kokous 1.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 106 Talousarvio 2023 / sivistyslautakunta

MjuDno-2022-350

Valmistelija

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on kokouksessaan 13.6.2022 (§100) antanut laadintaohjeen vuoden 2023 talousarviolle. Sivistystoimialan ulkoisten kulujen menoraamiksi on tuolloin annettu 8 900 000 euroa. Talousarviotyöskentelyn jatkuessa sivistyslautakunnan talousarvion raamiksi on muotoutunut 9 125 000 euroa.

Talousarvion suunnittelussa on huomioitu palkankorotukset noin 3%, oppilasmäärän väheneminen ja oppivelvollisuuden laajentuminen. Ruokahuolto on talousarviossa 2023 kirjattu ulkoisiin kuluihin, kun se aikaisemmin on ollut sisäinen kustannus. Ruokahuollon menolisäys ulkoisiin kustannuksiin on noin 665.000 euroa.

Sivistyspalveluiden organisaatiorakennetta on selkeytetty siten, että kirjasto on omana talousarviokokonaisuutenaan ja nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut omana kokonaisuutenaan. Muutoksella on haettu talouden seurantaan näkyvämpää yhteyttä toteutettuun toimintaan.

Talousarvion strategisissa tavoitteissa päätetään lautakuntatason tavoitteista, joiden toimeenpano kirjataan yksiköiden toimintasuunnitelmiin. Sivistyspalveluiden toimintakentän laajuuden vuoksi kokonaisvaltaisen ohjauksen merkitys on suuri. Strategisen tason ohjaus linjaa yksiköiden toiminnan suuntaa ja antaa yksiöille mahdollisuuden reagoida joustavasti toimintaympäristön muutoksiin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta

  1. hyväksyy liitteiden mukaisesti sivistyslautakunnan talousarvion käyttötalousosan määrärahat ja lautakuntatason strategiset tavoitteet vuodelle 2023, henkilöstösuunnitelman vuosille 2023-2025 sekä investointisuunnitelman vuodelle 2023 ja
  2. esittää määrärahat, tavoitteet, henkilöstösuunnitelman ja investointisuunnitelman kunnanhallituksen ja edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös

Hyväksyttiin.