Keskusvaalilautakunta, kokous 28.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Eduskuntavaaleissa 2023 tiedottaminen ja kuuluttaminen

MjuDno-2023-113

Kuvaus

Keskusvaalilautakunnan on hyvissä ajoin ennen ennakkoäänestyksen alkamista tiedotettava, sillä tavoin kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi, seuraavat asiat:

1) Eduskuntavaalin vaalipäivä (sunnuntai 2.4.2023) ja äänestysalueiden äänestyspaikkojen nimet, käyntiosoitteet ja äänestysaika (klo 9-20); ja

2) Ennakkoäänestysajanjaksot (22.3.-28.3.2023) sekä kunnan alueella olevien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen nimet, käyntiosoitteet sekä aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat.

Keskusvaalilautakunta voi lisäksi harkintansa mukaan kuuluttaa kotiäänestyksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta sekä muista vaalien toimittamiseen liittyvistä asioista.

Virallisten kuulutusten lisäksi ennakkoäänestyspaikat osoitteineen ja aukioloaikoineen tulisi julkaista myös kunnan kotisivuilla.

Liitteenä luonnos ilmoituksesta, joka on tarkoitus julkaista Pitäjänuutisissa, kunnan ilmoitustaululla ja kotisivuilla sekä kopioidaan jakelua varten kirjastolle asiointipisteeseen.

Vaalilaki 49 § 1 ja 2 mom.

Vaalilaki 67 § 3 mom.

Päätösehdotus

Keskusvaalilautakunta

1. hyväksyy julkaistavaksi oheisen ilmoituksen Pitäjänuutiset lehdessä 9.3.2023 ja välittömästi kunnan ilmoitustaululla ja kotisivuilla;

2. kopioi jakelua varten ilmoitusta kirjaston asiointipisteeseen, Eloisan kotihoitopisteeseen, sekä infopisteisiin kaupoissa (S-market, K-market, M-kauppa).

Päätös

Hyväksyttiin.