Tarkastuslautakunta, kokous 2.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Kisala-hankkeen tarkastus (lisäpykälä)

MjuDno-2022-40

Valmistelija

  • Eero Kantola, eero.kantola@mantyharju.fi

Kuvaus

Puheenjohtaja Timo Kuoksa ilmoitti jääviydestä ja poistui kokouksesta klo 18.37.

Puheenjohtajana toimi kokouksen loppuun asti varapuheenjohtaja Eero Kantola.
 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Eero Kantola, eero.kantola@mantyharju.fi

Tarkastuslautakunta keskustelee Kisalan peruskorjaus- ja laajennushankkeesta tilatusta tarkastuksesta ja sen käsittelystä kunnanhallituksessa. Päätetään tekstisisällöstä, joka asiasta liitetään arviointikertomukseen.

Päätös

Keskusteltiin Kisalan peruskorjaus- ja laajennushankkeesta tilatusta tarkastuksesta ja sen käsittelystä kunnanhallituksessa. Päätettiin tekstisisällöstä, joka asiasta liitetään arviointikertomukseen.

”Kunnanhallitus nimesi 17.1.2022 kokouksessaan ohjausryhmän Kisalan peruskorjaus- ja laajennushankkeen tarkastukselle, jonka se oli joulukuussa 2021 päättänyt tilata KPMG Oy:ltä. Ohjausryhmäksi kunnanhallitus nimesi itsensä, eli koko kunnanhallituksen, sekä talous- ja hallintojohtajan. Kunnanhallitus nimesi myös tarkastuksen yhteydessä haastateltavat henkilöt – eli käytännössä samalla myös henkilöt, joita ei haastatella. Selvityksen objektiivisuutta ja uskottavuutta voidaankin pitää varsin kyseenalaisena. Kuitenkin Mäntyharjun kunta maksoi selvityksestä kunnanhallituksen päätöksellä 54 000 euroa. Selvitys olisi ollut myös hyvä tuoda kunnanvaltuustolle tiedoksi, mitä ei ole tapahtunut, vaikka se on luovutettu tilaajalle 26.4.2022 ja kunnanhallitus on käsitellyt sitä 9.5.2022.”