Kunnanhallitus, kokous 2.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen irtisanoutuminen

MjuDno-2023-270

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, vs.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen on 25.4.2023 kirjeellään ilmoittanut irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta.

Lain kunnallisesta viranhaltijasta 40 § 2 mom. 3 kohdan mukaan viranhaltijan irtisanoessa virkasuhteensa irtisanomisaika on vähintään kaksi kuukautta, jos viranhaltijan ottaminen kuuluu valtuustolle.
Irtisanoutumisaika alkaa kulua sitä päivää seuraavasta päivästä, jona irtisanoutuminen on annettu tai saatettu tiedoksi.
Viranhaltijan pyynnöstä tai suostumuksella voidaan noudattaa 1 ja 2 momentissa tarkoitettua lyhyempää irtisanoutumisaikaa.

KVTES VIII luku 5 § 2 mom. Viranhaltijan irtisanoessa virkasuhteensa, jos viranhaltijan ottaminen kuuluu valtuustolle, irtisanoutumisaika on vähintään kaksi kuukautta.
3 mom. Irtisanoutumisaika alkaa kulua sitä päivää seuraavasta päivästä, jona irtisanoutuminen on annettu tai saatettu tiedoksi. Viranhaltijan / työntekijän pyynnöstä tai suostumuksella voidaan noudattaa lyhyempää irtisanoutumisaikaa kuin edellä on määrätty.

Hallintosäännön 51 § mukaan eron myöntämisestä päättää palvelussuhteeseen ottava viranomainen eli kunnanjohtajan osalta kunnanvaltuusto.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, vs.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto

  1. myöntää kunnanjohtaja Jukka Ollikaiselle eron Mäntyharjun kunnanjohtajan virasta;
  2. toteaa, että virkasuhde päättyy 26.6.2023.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)