Kunnanhallitus, kokous 29.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 108 Inspiran raportti / talouden tilannekuva ja vahvistavat toimenpiteet 2023

MjuDno-2023-345

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, vs.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun kunta on tilannut Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy:ltä "Talouden tilannekuva ja vahvistavat toimenpiteet" raportin kunnan taloudellisesta tilanteesta ajalla 2023-2033. Raportin oleellisena osana on skenaariotarkastelu eri toimenpiteiden vaikutuksesta kuntatalouteen.
Raportti antaa hyvän pohjan kunnanhallituksen antaessa vuoden 2024 talousarvion laadintaohjeet kesäkuussa 2023. Raportissa esiin tuodut kuntataloutta koskevat haasteet eivät ole korjattavissa yhden talousarviovuoden ja suunnitelmavuosien aikana vaan edellyttävät koko kymmenen vuoden tarkastelujakson pituista toimintaohjelmaa ja kaikkien osapuolten sitoutumista ohjelman läpivientiin.
Raportin käsittelystä on sovittu, että Inspira esittelee sen kunnanhallituksessa 29.5.2023 ja kunnanvaltuustossa 5.6.2023.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, vs.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus

  1. merkitsee raportin tiedoksi;
  2. lähettää raportin kunnanvaltuuston käsittelyyn;
  3. toteaa, että toimenpiteet raportin johdosta tullaan käsittelemään kunnanhallituksessa valtuuston käsittelyn jälkeen vuoden 2024 talousarvion laadintaohjeiden käsittelyn yhteydessä.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)