Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, kokous 26.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Järjestelyerä 1.6.2023

MjuDno-2023-398

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, vt.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES, Kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES ja Kunta-alan teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS sisältävät kaikki saman sisältöisenä 1.6.2023 maksuun tulevan paikallisen järjestelyerän. Erän suuruus on 0,4 % kyseisen sopimusalan mahdollisimman tavanomaisen  kuukauden palkkasummasta.
Virka- ja työehtosopimusten mukainen verrokkialojen sopimustarkastus on tuonut kaikkiin em. pääsopimuksiin em. 0,4 %:n lisäksi vastaavalla tavalla laskettavan 0,3 %:n erän.
Paikallisesti jaettava summa on siten 0,7 % kuukauden palkkasummasta.
Paikallisen erän jakamisesta on neuvoteltava työnantajan ja työntekijäjärjestöjä edustavien pääluottamushenkilöiden kanssa. Mikäli neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen sisältävät sopimukset toimivaltamääräykset asiassa.

Kunnassa on asiasta neuvoteltu JYTY:n, Jukon ja JHL:n pääluottamushenkilöiden kanssa. Neuvotteluissa on päästy yksimielisyyteen siitä, että jaettava järjestelyerä kohdennetaan prosenttikorotuksena tehtäväkohtaisiin palkkoihin henkilötasolla.

Hallintosäännön  7 luvun 35 §:n mukaan henkilöstöjaosto päättää paikallisen järjestelyerän kohdentamisesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, vt.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto päättää, että 1.6.2023 maksuuntuleva 0,7 %:n paikallinen järjestelyerä kohdennetaan tehtäväkohtaisten / kokonaispalkkojen korotuksiin.

Päätös

Hyväksyttiin.