Kunnanvaltuusto, kokous 3.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Valtuustoaloite / Mäntyharjun turvallisuussuunnitelma (lisäpykälä)

Kuvaus

Kokoomuksen valtuustoryhmä / Seppo Hujanen jätti seuraavan aloitteen:

Allekirjoittaneet Kokoomuksen valtuutetut aloitteena esittävät, että
Mäntyharjun asukkaiden yleisen turvallisuuden varmistamiseksi vaaditaan toimia. Meidän on koottava yhteistyössä nykypäivän tarpeita vastaava Mäntyharjun paikallinen turvallisuussuunnitelma.

Lähivuosina hallinnossa ovat muuttuneet mm. poliisin, sosiaali- ja terveys- sekä pelastusviranomaisten, seurakunnallisten ja kuntien toimintaroolit ja niissä toimivat henkilöt. Samoin myös järjestöissä.

Myös muuttoliike, tiedonvälitys, yrityselämän muutokset ja vapaa-ajan asutus ovat muokanneet ihmisten keskuuteen uusia tilanteita.

Turvallisuussuunnitelman tavoitteena on ihmisten turvallisuuden lisääminen Mäntyharjussa paikan päällä tehtävillä toimilla. Kuntalaisten turvallisuus on monitahoinen kysymys, jossa on paljon toimijoita. Yhteisellä ajattelulla ja kokonaisuuden näkemisellä päästään tarpeelliseen yhteistyöhön.

Keskeistä yhteistyössä ovat ainakin viranomaisten, järjestöjen ja kunnan asukkaiden välisen yhteistoiminnan tiivistäminen.

Edellisen vuoksi valtuustoaloitteena esitämme, että Mäntyharjun kunnassa kootaan laajassa yhteistyössä Mäntyharjun paikallinen turvallisuussuunnitelma.

Mäntyharjussa kesäkuun 3. päivänä 2024
Seppo Hujanen, Anne Häkkänen, Antti Häkkänen, Markku Häkkänen, Heta Jukola, Juhani Lyytikäinen, Matti Nykänen, Jaana Lopperi
​​​

Päätösehdotus

.

Päätös

Kunnanvaltuusto lähettää aloitteen kunnanhallitukselle toimenpiteitä varten.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)