Sivistyslautakunta, kokous 18.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2024–2025

MjuDno-2024-385

Valmistelija

  • Minna Mokkila-Halinen, varhaiskasvatuksen johtaja, minna.mokkila-halinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunnallisen varhaiskasvatuksen toimintaa ja sen kehittämistä ohjaavat varhaiskasvatuslain (540/2018) ja valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ohella Mäntyharjun kunnan varhaiskasvatussuunnitelma, kuntastrategia, hyvinvointisuunnitelma ja kiusaamisen ehkäisyn ja puuttumisen suunnitelma varhaiskasvatuksessa sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma.


Toimintavuosittain laadittava toimintasuunnitelma täsmentää, miten varhaiskasvatussuunnitelmaa toteutetaan ja mitä kokonaisuuksia painotetaan toimintavuoden aikana. Toimintasuunnitelmassa on kuvattuna toimintavuodelle asetetut tavoitteet, arviointi ja kehittäminen. Toimintasuunnitelmassa kiinnitetään huomiota myös toimintaa ohjaavaan toimintakulttuuriin, varhaiskasvatuksen tukitoimiin, dokumentointiin sekä arvioinnin kehittämiseen.


Laaja-alaisen osaamisen ja oppimisen alueiden tavoitteet ja toimenpiteet on kuvattu tarkemmin Mäntyharjun kunnan varhaiskasvatussuunnitelmassa.


Suunnitelman toteuttamiseen osallistuu koko varhaiskasvatuksen työyhteisö. Toimintasuunnitelma tarkentuu vielä toimintakauden käynnistyttyä ryhmäkohtaisessa suunnittelussa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Lautakunta merkitsee tiedoksi varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelman toimintavuodelle 2024-2025.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Varhaiskasvatuksen johtaja Minna Mokkila-Halinen oli läsnä tämän pykälän ajan klo. 17.32-18.17.