Yhdistymishallitus, kokous 30.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Kahden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toimen täyttölupa

MjuDno-2024-534

Valmistelija

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on kokouksessaan 24.6.2024 (§ 96) päättänyt talousarvion täytäntöönpano-ohjeeseen viitaten talouden tasapainottamiseksi henkilöstön rekrytointikiellon ajalle 1.8.-31.12.2024. Kunnanhallitus on kuitenkin kokouksessaan 19.8.20204 (§ 108) muuttanut päätöstään varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta sijaisten määräaikaisesta rekrytoinnista.

Päiväkoti Mustikkatassu on vuoropäiväkoti, jossa vuorohoitoa tarjotaan huoltajien hoitoaikavarausten mukaisesti 24/7 iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Päiväkodin henkilöstöstä on kevään aikana irtisanoutunut 4 vuorotyötä tekevää lastenhoitajaa ja yksi on siirtynyt eläkkeelle. Tällä hetkellä vuorotyötä tekeviä lastenhoitajia on vain neljä. Jatkuva vuoroissa työskentely sekä työvuorojen muuttuminen kuormittaa sekä näitä vuorotyötä tekeviä että muuta päivähoitoa tekevää henkilöstöä.

Mäntyharjun varhaiskasvatukseen on tarve palkata kaksi lastenhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen. Toimien täyttämisellä varmistetaan:

- varhaiskasvatuksen toteutuminen varhaiskasvatuslain ja asetuksen mukaisesti

- toimien täyttäminen vakituisesti edistää henkilöstön työhyvinvointia ja vakauttaa päivähoidon laadukkaaseen toteutumiseen

- kuntaliitoksen vuoksi varhaiskasvatuksen henkilöstön määrää tulee tarkastella kokonaisuutena varhaiskasvatuslain ja asetuksen määrittelemien kelpoisuusehtojen ja mitoituksen mukaisesti 1.1.2025 alkaen.

Kunnanhallitukselta pyydetään lupaa kahden vakituisen lastenhoitajan toimen täyttämiseen sopimuksen mukaan tai 1.10.2024 alkaen ja hakuprosessin käynnistämiseen mahdollisimman pikaisesti. Lastenhoitajan toimet ovat mukana henkilöstösuunnitelmassa ja käyttötaloudessa on palkkavaraus kahden lastenhoitajan vakanssiin. Toimien täytäntöönpano tapahtuu voimassa olevien lakien, säädösten ja määräysten mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juho Järvenpää, kunnanjohtaja, juho.jarvenpaa@mantyharju.fi

Yhdistymishallitus myöntää luvan kahden lastenhoitajan vakinaisen toimen täyttämiseen.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)