Kunnanhallituksen elinkeinopoliittinen neuvottelukunta, kokous 21.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Kokousmenettely elinkeinopoliittisessa neuvottelukunnassa

MjuDno-2021-902

Valmistelija

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun kunnan hallintosäännön 16 luvussa määrätään kokousmenettelystä seuraavaa:

§ 122 Kokousaika ja -paikka
Toimielin päättää kokoustensa ajan ja paikan.
Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pitämisestä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällöin puheenjohtaja määrää kokousajan.
Puheenjohtaja voi perustellusta syystä perua kokouksen.

§ 123 Kokouskutsu
Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.
Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat.
Kokouskutsussa on mainittava, mitä toimielimen päätöksentekotapaa noudatetaan kunkin asian kohdalla. Jos asia käsitellään sähköisessä päätöksentekomenettelyssä, tulee kutsussa ilmaista, mihin mennessä asia on käsiteltävä sähköisesti.
Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset toimielimen päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä.
Jos esityslistalla, liitteissä tai oheismateriaalissa on salassa pidettäviä tietoja, asiakirjaan tehdään merkintä salassapidosta.
Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Kokouskutsu lähetetään, mikäli mahdollista vähintään 4 päivää ennen kokousta.

§ 124 Sähköinen kokouskutsu
Kokouskutsu, esityslista, liitteet ja oheismateriaali voidaan lähettää sähköisesti. Tällöin kunnanhallitus tai sen nimeämä henkilö vastaa siitä, että tähän tarvittavat tekniset laitteet, järjestelmät ja tietoliikenneyhteydet ovat käytettävissä.

§ 125 Esityslistan ja liitteiden julkaiseminen kunnan verkkosivuilla
Esityslista julkaistaan kunnan verkkosivuilla.
Ennen julkaisemista esityslistalta poistetaan salassa pidettävät tiedot sekä henkilötiedot, joihin ei liity tiedottamisintressiä. Verkossa julkaistavalta esityslistalta oidaan poistaa yksittäisiä kokousasioita, joihin ei liity erityistä tiedottamisintressiä tai mikäli erityisestä syystä asian valmistelua ei julkisteta ennen päätöksentekoa.
Esityslistan liitteitä julkaistaan verkossa harkinnan mukaan ottaen huomioon kunnan asukkaiden tiedonsaanti-intressit.

§ 143 Pöytäkirjan laatiminen ja tarkastaminen
Pöytäkirjan pitämisestä ja sisällöstä vastaa toimielimen puheenjohtaja. Jos puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä ovat eri mieltä kokouksen kulusta, pöytäkirja laaditaan puheenjohtajan näkemyksen mukaan.
Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä.
Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla.
Pöytäkirja voidaan allekirjoittaa sähköisesti. Sähköisessä päätöksentekomenettelyssä tehtyjä päätöksiä koskeva pöytäkirja tai sen osa voidaan tarkastaa erikseen ennen kokousta.

§ 144 Päätösten tiedoksianto kunnan jäsenelle
1 mom. Kunnanhallituksen pöytäkirja siihen liittyvine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä kunnan verkkosivuilla siten kun kuntalain 140 §:ssä tarkemmin säädetään.
3 mom. Kunnanhallitus antaa ohjeet salassapito- ja tietosuojavelvoitteiden huomioonottamisesta annettaessa päätöksiä tiedoksi yleisessä tietoverkossa. 

Hallintosäännön 1 luku
2 § 5 mom. Kunnan johtamisjärjestelmä: kunnanjohtaja vastaa asioiden valmistelusta kunnanhallituksen käsiteltäväksi
3 § Esittely kunnanhallituksessa: Kunnanhallituksen esittelijänä toimii kunnanjohtaja.
Kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen, esittelijänä toimii hallinto- ja talousjohtaja.
Kokouksista laaditut pöytäkirjat pidetään nähtävänä kunnan verkkosivuillakuluvan vuoden ja kahden edellisen vuoden ajalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallituksen elinkeinopoliittinen neuvottelukunta päättää, että

  1. valitaan kunnanhallituksen puheenjohtaja elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajina toimivat kh:n varapuheenjohtajat valintajärjestyksessä; 
  2. kokoukset pidetään tarvittaessa puheenjohtajan määräämänä ajankohtana;
  3. kokoukset kutsutaan koolle sähköisesti mikäli mahdollista vähintään 4 päivää ennen kokousta;
  4. kokouskutsu lähetetään sähköisenä kullekin jäsenelle ja kunnanjohtajalle sekä neuvottelukunnan jäsenten henkilökohtaisille varajäsenille tiedoksi; kokousten esityslistat julkaistaan yleisessä tietoverkossa www.mantyharju.fi,
  5. pöytäkirjantarkastajat valitaan aakkosjärjestyksessä. Pöytäkirja tarkastetaan sähköisesti heti kokouksen jälkeen mikäli mahdollista;
  6. kokouksesta laadittu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kunnan yleisessä tietoverkossa kokousta seuraavana kolmantena arkipäivänä:
  7. kokouksissa pöytäkirjanpitäjänä toimii hallinto- ja talousjohtaja. 

Päätös

Hyväksyttiin.