Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 145 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän kuntakokousedustajien nimeäminen

MjuDno-2022-519

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) lähetti omistajakunnilleen ja hyvinvointialueen hallinnolle ennakkokutsun kunta- ja aluekokoukseen ke 28.9.2022 kello 12-15. Tarkoituksena oli, että asialistalla ovat kuntayhtymän mahdolliset omaisuus- ja peruspääomajärjestelyt syksyllä 2022 ennen kuntayhtymän lakkaamista ja hyvinvointialueen toiminnan alkamista vuoden 2023 alusta.
Kuntayhtymän hallitus käsitteli 15.9.2022 kokouksen iltakoulussa asialistalle aiottujen asiakokonaisuuksien valmistelua. Laajimpana kokonaisuutena oli mahdollinen sairaalakiinteistöjen myynti. Saadut ostotarjoukset eivät täyttäneet kuntayhtymän myynnille asettamia tavoitteita. Iltakoulussa päädyttiin siihen valmistelulinjaukseen, ettei sairaalakiinteistöjen myyntivalmistelua jatketa. Muiden mahdollisten järjestelyjen valmistelua jatketaan.
Hallitus tekee asiasta päätöksen torstaina 29.9.2022.

Omistajakuntien ja hyvinvointialueen kunta- ja aluekokousta ei pidetä 28.9.2022. Mahdollisesta uudesta kokouksesta ja sen ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin kuntayhtymän hallituksen linjauksen mukaisesti.

Alustavan tiedon mukaan kokous on keskiviikkona 19.10.2022 klo13-17.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus nimeää edustajat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essoten) kunta- ja aluekokoukseen.

Päätös

Kunnanhallitus nimesi edustajaksi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essoten) kunta- ja aluekokoukseen kunnanvaltuuston pj. Markku Häkkäsen, kunnanvaltuuston II varapj. Leena Pekkasen ja kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen.