Tekninen lautakunta, kokous 22.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Talousarvion 2023 valmistelu

MjuDno-2022-138

Valmistelija

  • Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Kuvaus

Tulevaa talousarviota 2023 ohjaavaa valmisteluohjetta ja raamia ei lautakunnalla ole vielä käytettävänä. Tässä muutoksen vaiheessa on kuitenkin hyvä ennakoida tulevaa parhaamme mukaan ja aloittaa valmistelu sekä tiedon tuominen lautakunnan työskentelyn ja viranhaltijoiden tueksi mahdollisimman aikaisin. Vaikka olemmekin vielä täysin arvioiden varassa, on syytä varautua huonoimpien ennusteiden mukaan.

Tämän hetkinen arvio tulevaisuuden taloustilanteesta näyttää huomattavia tarpeita toiminnan tehostamiseksi. Sekä tulojen lisääminen että menojen karsimiseen täytyy varautua ja toimenpiteitä on myös pakko toteuttaa. Kunnalla on huomattava määrä lakisääteistä toimintaa ja sen lisäksi huomattavasti esimerkiksi hyvinvointia tukevia palveluita. Investointien osalta velkamäärän lisääminen on harkittava erittäin tarkkaan ja pyrittävä pysymään ohjeistetun maksimitason alapuolella.

Lakisääteisten palveluiden osalta pyrimme löytämään vaihtoehtoja palveluiden järjestämiseksi mahdollisimman kustannustehokkaasti. Korjausvelkaa muodostavien kohteiden ylläpitoon etsitään ratkaisuja. Muut kuin lakisääteiset palvelut kategoriaan asetetaan tavoitteeksi, että kulut katetaan tuloilla. Taloudellisesti kestämättömille toiminnoille laaditaan toimintamallit hyväksyttäväksi.

Kiinteistöille on valtuusto asettanut tuottotavoiteeksi 7 %. Asetamme lautakunnalle tavoitteeksi kiinteistöstrategian päivittämisen ja toteutamme tavoitteen vuokrasopimusten päivittämisestä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Tekninen lautakunta

  1. keskustelee tilanteesta teknisen johtajan alustuksen perusteella
  2. esittää toimenpide-ehdotuksia valmisteltavaksi
  3. jatkaa pykälän käsittelyä tulevissa kokouksissa

Päätös

Tekninen lautakunta

  1. keskusteli talousarvion 2023 valmistelusta
  2. esittää toimenpide-ehdotuksia valmisteltavaksi
  3. päättää jatkaa pykälän käsittelyä tulevissa kokouksissa.