Sivistyslautakunta, kokous 17.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Arviointikertomus 2021 / sivistyslautakunta

MjuDno-2022-181

Kuvaus

Tarkastuslautakunnan tehtävä on kuntalain 121 §:n mukaan arvioida, ovatko valtuuston talousarviossa asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Lisäksi tarkastuslautakunnan tehtävä on arvioida, onko kunnan toiminta ollut tuloksellista ja tarkoituksenmukaista.

Tarkastuslautakunta on tutustunut toimintaan, vuoden 2021 talousarvioon ja taloussuunnitelmaan 2021– 2023 sekä tilinpäätökseen 2021. Tarkastuslautakunta on tutustunut kunnan henkilöstökertomukseen 2021, hyvinvointisuunnitelmaan 2017-2021 ja hyvinvointikertomukseen.

Kunnan sivistyspalveluita koskevia huomioita arviointikertomuksessa on käsitelty kappaleessa 4.2 (ks. liite).

Tarkastuslautakunta on tarkastellut kouluverkkouudistuksen jälkeistä aikaa ja toteaa, että oppilaat ovat olleet pääosin muutokseen tyytyväisiä, kun taas vanhempien palaute muutoksen jälkeen oli kriittisempää. Koulukuljetusten kilpailuttamisessa tarkastuslautakunta toteaa olleen vaikeuksia.

Tarkastuslautakunta nostaa esiin myös hyvinvointikertomukssa olleen maininnan erityislasten palvelujen saatavuudesta ja yhteistyön tärkeyden tulevan hyvinvointialueen kanssa lasten tarvitsemien palvelujen turvaamiseksi.

Tarkastuslautakunta näkee vapaan sivistystyön ja kirjastopalvelujen uudistumisen myönteiseksi kunnan elinvoiman ja kuntalaisten osaamisen ja osallistumisen vahvistamisen kannalta. Arviointikertomuksessa todetaan, että kansalaisopiston ja kirjaston tavoitteet ja mittarit ovat selkeitä ja toteutuneet suunnitelman mukaisesti.

Tarkastuslautakunnan näkemyksen mukaan sivistyspalveluissa toteutetaan hyvin strategiaa painopisteiden osalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta merkitsee arviointikertomuksen 2021 tiedoksi ja ottaa havainnot huomioon toiminnassaan.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)