Kunnanhallitus, kokous 15.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 115 *********kuolinpesän omaisuuden hakeminen

MjuDno-2022-318

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Valtiokonttori on 20.5.2022 ilmoittanut kunnalle mahdollisuudesta hakea perillisittä kuolleen henkilön omaisuutta. Hänen viimeinen kotikuntansa on ollut Mäntyharju. Omaisuus on tullut perintökaaren 5 luvun mukaisesti valtiolle.
Perillisittä kuolleen henkilön kotikunnalla on oikeus hakea kuolinpesän omaisuutta luovutettavaksi kunnalle. Kuolinpesään kuuluvan kiinteistön sijaintikunta voi hakea kiinteistöä.

Hakemuksessa kunnan tulee ilmoittaa jokin sosiaalinen tai kulttuuriin liittyvä käyttötarkoitus haettavalle omaisuudelle. Tarkoituksen on hyvä olla tarpeeksi yleisluontoinen. Hakemusta ei tarvitse muuten perustella eikä omaisuuden mahdollinen luovuttaminen kunnalle perustu tarveharkintaan.

Perintö koostuu pääasiallisesti perittävän pankkitilillä olevista rahavaroista sekä kiinteästä omaisuudesta. Kulujen jälkeen perintö on suuruudeltaan noin 40 000 euroa.

Käyttötarkoitusta on kartoitettu ja päädytty esittämään, että kuolinpesän omaisuus käytettäisiin kulttuuritoimen yhteisölliseen osallistuvaan budjetointiin.

 

Asiaan liittyvät asiakirjat ovat salassa pidettäviä, Julkisuuslaki 24 §

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus

  1. hakee Valtiokonttorilta perintönä jäänyttä omaisuutta ja
  2. perinnön käyttötarkoitukseksi esitetään, että omaisuus käytetään kulttuuritoimen yhteisölliseen osallistuvaan budjetointiin.

Päätös

Hyväksyttiin.