Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, kokous 6.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Henkilöstöjaoston tehtävät ja niiden hoito (lisäpykälä)

MjuDno-2022-573

Kuvaus

Kunnanhallituksen henkilöstöjaoston jäsen Jaana Partio jätti henkilöstöjaostolle seuraavan kirjeen / kannanoton:

"Kuntalaisilta ja kunnan työntekijöiden palauttaeen takia korostan seuraavia asioita.

Henkilöstön työmoraalin ja työilmapiirin takia on tärkeää, että työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti kaikissa tilanteissa. Tämä koskee erityisesti silloin, kun rekrytointi tapahtuu sisäisesti. Rekrytointiohjeen mukaisesti ns hiljaista rekrytointia ei tule tehdä.

Toinen asia, joka minua huolettaa on hallintosäännön tulkinta. Henkilöstöjaostoon on tuotava määräaikaiset työ- ja virkasuhteen muutokset, jos ne vaikuttavat palkkaukseen.

Minulle kerrottujen tapausten osalta näin ei ole kaikissa tapauksissa tehty. Ymmärrän hyvin, jos tehtävämuutokset tehdään talousarvion puitteissa, mutta hallintosääntö ja rekrytointiohje on saatettava vastaamaan uutta käytäntöä. Samalla tulee tarkastella henkilöstöjaoston tehtävää ja roolia ylipäänsä päätettäessä henkilöstöasioista. Mikäli toimialajohtaja haluaa päätösvallan itselleen, on perusteltua, että hän vastaa päätöksistään omalle lautakunnalle varmistaen, ettei talousarvio muutu. Samalla toimialajohtaja varmistaa, että työ- ja virkaehtosopimuksia noudatetaan.

5.10.2022 Mäntyharju              Jaana Partio

Jakelu: Henkilöstöjaoston jäsenet Toni Maczulskij, Matti Nykänen, Tuomo Penttinen
Tiedoksi: sivistyslautakunta, kh:n puheenjohtaja, kunannjohtaja"

Päätösehdotus

.

Päätös

Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto merkitsee Jaana Partion kirjeen tietoonsa ja saattaa sen tiedoksi sivistyslautakunnalle, kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja kunnanjohtajalle.