Rakennuslautakunta, kokous 3.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 LISÄPYKÄLÄ: Määräys keskeyttää työ (lisäpykälä)

MjuDno-2023-3

Valmistelija

  • Pasi Hinkkuri, rakennustarkastaja, pasi.hinkkuri@mantyharju.fi

Kuvaus

Rakennustarkastaja on keskeyttänyt luvattoman puiden kaatamisen kiinteistöllä *********, kiinteistötunnus *********, rakennustarkastajan antamalla kirjallisella maan käyttö- ja rakennuslain 180 §:n mukaisella määräyksellä 3.1.2023, kirje liitteenä.

MRL 180 §:n mukaan työn keskeyttämisestä on viipymättä ilmoitettava kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle. Rakennusvalvontaviranomainen päättää, pysytetäänkö työn keskeyttämispäätös voimassa. Päätöstä on muutoksenhausta huolimatta noudatettava, jollei valitusviranomainen toisin määrää.

MRL 186 §:n mukaan kunnan rakennusvalvontaviranomaisen on työn keskeyttämistä edellyttävän teon tai laiminlyönnin todettuaan ilmoitettava asiasta poliisille esitutkintaa varten.
Ilmoitus poliisille saadaan jättää tekemättä, jos tekoa tai laiminlyöntiä olosuhteet huomioon ottaen on pidettävä vähäisenä, eikä yleisen edun ole katsottava vaativan syytteen nostamista. Työn keskeyttämisestä ei ole ilmoitettu poliisille, työ on keskeytetty pian työn aloitettua ja siten tulkittu MRL 186 §:n mukaisesti vähäiseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pasi Hinkkuri, rakennustarkastaja, pasi.hinkkuri@mantyharju.fi

Rakennuslautakunta pysyttää työn keskeyttämisen puun kaadon, kaadettujen puiden siirron ja/ tai lupaa edellyttävien maansiirtotöiden osalta voimassa kiinteistöllä *********, kiinteistötunnus *********
Työn keskeytys on voimassa kunnes toimenpiteen keskeyttänyt viranomainen itse tai ylempi viranomainen toisin määrää tai jos perustetta rakennustyön keskeyttämiseen ei enää ole.

Päätös

Hyväksyttiin.

Asia käsiteltiin lisälistalla.

Tiedoksi

Kiinteistön omistaja