Tekninen lautakunta, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 LISÄPYKÄLÄ: Teknisentoimen talousarvion käyttösuunnitelma 2023 (lisäpykälä)

MjuDno-2023-114

Valmistelija

  • Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunnanvaltuusto on 19.12.2022 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2023 sekä taloussuunnitelman vuosille 2024 – 2025. Teknisen toimen talousarviossa suurin yksittäinen muutos vuoteen 2022 verrattuna on ateriapalveluiden siirtyminen Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n tuotettavaksi. Tämä oli huomioitu jo laadintaohjeessa ja lautakunnan talousarviolle asetetussa raamissa. Talousarvion laadintaohjeessa teknisen raami oli 4 938 800 € ja lopullinen lukema jäi 195 630€ alle asetetun raamin (4 734 170€).

Kokonaisuutena talousarvio on laadittu erittäin tiukaksi, eikä siellä ole liikkumavaraa esim. yllättäviin isompiin korjaustarpeisiin. Myöskään nopeaan kustannusten nousuun sähkön, lämmön tai olosuhteiden aiheuttaman kunnossapidontarpeen osalta ei ole suurta liikkumavaraa. 

Talousarvion käyttösuunnitelmalla tarkoitetaan valtuuston hyväksymää toiminta- ja taloussuunnitelmaa yksityiskohtaisempaa toiminnallista ja taloudellista selvitystä tehtävistä ja määrärahoista. Käyttösuunnitelmilla toimielimet jakavat määrärahat ja tuloarviot osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi sekä asettavat tarkennetut tavoitteet tuotettaville palveluille ja seurantatunnisteille. 

Kuntalain mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaan toimielimien on laadittava tehtäväalueille talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat siten, että ne on tallennettu talousjärjestelmään. 

Toimielinkohtaiset sitovuustasot on vahvistettu talousarvion käyttötalousosassa hallinnon ja palvelujen järjestämistä ja tuottamista varten. Mikäli määrärahojen käyttö muuttuu merkittävästi talousarviovuoden aikana, on toimielimen tehtävä käyttösuunnitelman muutos. Palvelualueen sisäiset muutokset käsitellään palvelualueen lautakunnassa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Tekninen lautakunta päättää, että talousarvio toimii samalla teknisen toimen käyttötalouden käyttösuunnitelmana. Sitovuustaso on valtuusto.

Tekninen lautakunta käy keskustelun lautakunnan sisäisistä tavoitteista ja tarvittaessa asettaa tavoitteita.

Päätös

Pykälän käsittely siirrettiin 14.3.2023 klo 17 pidettävään jatkokokoukseen.