Kunnanhallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Kotitalousopettajan viran muuttaminen päätoimiseksi opettajaksi

MjuDno-2023-122

Valmistelija

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Opettajien virkaperustaisia palvelussuhteita ovat virka, päätoiminen tuntiopettaja tai tuntiopettaja/sivutoiminen tuntiopettaja. Virassa opetustunteja on vähintään opetusvelvollisuuden verran, ja palkka on taulukon mukainen kuukausipalkka. Päätoimisella tuntiopettajalla opetustunteja on vähintään 16, ja kuukausipalkka määräytyy tuntien suhteesta opetusvelvollisuuteen. Perusopetuksen kotitalousopettajan opetusvelvollisuus on 24 vvt.

Lukuvuonna 2022–2023 kotitalouden opetusta on yhteensä 24 vvt, mutta oppilasmäärän vähentyessä (alkaen syksy 2025), opetusvelvollisuuden täyttäminen vaikeutuu tai ei onnistu. Opetus sisältää kaikille oppilaille yhteisen kotitalouden opetuksen sekä oppilaiden valinnaisaineena valitsemansa kotitalouden. Lukuvuonna 2022–2023 kaikille yhteistä kotitalouden opetusta on yhteensä 12 vvt ja valinnaisina opetuksina 12 vvt. Valinnaisaineiden määrä vaihtelee vuosittain ja vähenee oppilasmäärän vähentyessä.

Viran muuttaminen päätoimiseksi on hyvä tehdä tilanteessa, jossa virassa ei ole vakituista viranhaltijaa ja tehtävä tulee hakuun.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus

  1. muuttaa kotitalousopettajan viran päätoimiseksi opettajaksi ja
  2. myöntää luvan päätoimisen kotitalousopettajan rekrytointiin.

Päätös

Hyväksyttiin.


Sivistysjohtaja Sari Aarniokoski oli saapuvilla asian käsittelyn ajan poistuen klo 17:36.