Tekninen lautakunta, kokous 4.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Keittiö/ruokala-hankesuunnitelma

MjuDno-2023-147

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun kunnanvaltuusto on kokouksessaan 13.2.2023 § 4 kumonnut aiemman tilaratkaisuja koskeneen päätöksensä ja päättänyt, että keittö-ruokala-hanketta edistetään erikseen. Lisäksi valtuusto päätti, että mahdollisuus kunnanviraston toimintojen sijoittaminen samaan rakennuskokonaisuuteen selvitetään.
Tässä kokouksessa esitellään hankkeesta koostettuja tietoja ja sitä miltä pohjalta lopullinen suunnitelma koostetaan. Samalla esitellään myös kunnantalon mahdollisuudet sijoittua kyseisen hankkeen yhteyteen.

Pykälän esittelyn ajan ovat teams-yhteydellä asiantuntijoina mukana Jukka Pakkanen ja Antti Veijalainen.

Päätösehdotus

Esittelijä

Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Tekninen lautakunta

  1. merkitsee tiedokseen hankesuunnitelman valmistelusta pidetyn esityksen,
  2. toteaa, ettei selvittelyä kunnantalon sijoittumisesta tämän hankkeen yhteyteen jatketa ja
  3. toteaa, että hankesuunnitelma tehdään valmiiksi esityksen pohjalta.

Päätös

Tekninen lautakunta

  1. merkitsi tiedokseen hankesuunnitelman valmistelusta pidetyn esityksen,
  2. totesi, ettei selvittelyä kunnantalon sijoittumisesta tämän hankkeen yhteyteen jatketa ja
  3. totesi, että hankesuunnitelma tehdään valmiiksi esityksen pohjalta.

Valmistelija

  • Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun ruokapalveluselvityksen mukaisesti ruokahuoltotoiminnan uudelleen järjestelyn tavoitteena on tehostaa toimintaa yhdistämällä kaksi nykyistä valmistuskeittiöyksikköä yhdeksi ajanmukaiseksi yksiköksi. Uusi yksikkö sijaitsisi koulukeskuksessa.
Ruokahuollon toiminnan tehostaminen edellyttää laajamittaisia muutoksia nykyiseen peruskorjauskuntoiseen rakennukseen tai vaihtoehtoisesti korvaavaa uudsisrakenetamista.
Mikäli nykyistä keittiörakennusta haluttaisiin hyödyntää tässä, rakennusta olisi laajennettava ja siinä tulisi tehdä paljon tilamuutoksia. 22.6.2020 päivätyn kuntotarkastusraportin mukaan rakennuksen rakenteissa on todettu laaja-alaisia mikrobivaurioita sekä muita sisäilman laatua heikentäviä tekijöitä. Mikäli rakennuksen elinkaarta halutaan jatkaa, tarvitaan toiminnallisten muutosten lisäksi laajamittainen peruskorjaus.
Vaihtoehtoisena ratkaisuna on nykyisen rakennuksen purkaminen lähes kokonaan, kirjasto-osan tekniikkatiloja lukuun ottamatta, ja täysin uuden kouluravintola-keskuskeittiörakennuksen rakentaminen.
Ratkaistavaksi tulee siis nykyisen rakennuksen korjauskelpoisuus tai uudisrakentaminen, huomioiden eri vaihtoehtojen toiminnalliset ja taloudelliset vaikutukset.
Ratkaisuvaihtoehdoissa tulee huomioida kirjasto-osaan kohdistuvat työt sekä saneeraushankkeen aikaiset väistötilat.

Jukka Pakkanen oli läsnä Teams-yhteydellä pykälän käsittelyn ajan.

Päätöksen vaikutusten ennakkoarviointi

Koko liitteenä oleva asiakirja on kahden eri vaihtoehdon vaikutusten arviontia. Itse hankkeella on toteutuessaan sekä lyhyt- että pitkäkestoisia vaikutuksia jokaisella osa-alueella.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ville Partio, tekninen johtaja, ville.partio@mantyharju.fi

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi hankesuunnitelman sekä esittää toteutusvaihtoehdoksi uudisrakennusta.

Päätös

Tekninen lautakunta palauttaa keittiö/ruokala-hankesuunnitelman valmisteluun puurakentamiseen liittyviä lisäselvityksiä varten.