Kunnanhallitus, kokous 12.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 125 Maaranen Virpi / työsuhteen muuttaminen ma. virkasuhteeksi / ma. virkasuhteen jatkaminen

MjuDno-2020-685

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Maija Penttilä, vs. hallinto- ja talousjohtaja, maija.penttila@mantyharju.fi

Kuvaus

Hallitus on antanut 4.6.2020 valtioneuvoston esityksen laiksi työllisyyden edistämisen kuntakokeiluista. Esityksen mukaan TE-toimistojen tehtäviä siirrettäisiin määräaikaisen kokeilun ajaksi kokeilussa mukana olevien kuntien tehtäväksi. Kunnanhallitus on kokouksessaan 4.11.2019 § 185 delegoinut päätösvallan kuntakokeiluun osallistumisesta kunnanjohtajalle. Kunnanjohtaja on tehnyt 18.11.2019 päätöksen, että Mäntyharjun kunt hakee kokeiluun yhdessä Mikkelin seudun muiden kuntien kanssa. Lakiesitys määrittelee yhdeksi kokeilualueeksi Mikkelin, Juvan, Hirvensalmen, Mäntyharjun, Kangasniemen ja Puumalan muodostaman kokeilualueen.   

Kokeiluissa pilotoidaan kuntien erilaisia tapoja tarjota työllisyyspalveluja ja haetaan parhaita käytäntöjä palvelurakenteiden uudistamiseksi. Kokeilualueille siirrettäisiin kokeilun ajaksi työllisyyttä edistävien henkilöasiakkaan palvelujen neuvonta, ohjaus- ja palvelutehtävät, eräiden harkinnanvaraisten etuuksien myöntämistä koskevat tehtävät sekä eräiden työvoimapoliittisten lausuntojen antaminen.

Laki tulisi voimaan 1.1.2021 ja kokeilu kestäisi 1.1.2021–30.6.2023. 

Lakiesityksen mukaan ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus voi myöntää kokeilualueen hakemuksesta sen henkilöstöön kuuluvalle virkamiehelle käyttöoikeuden asiakastietojärjestelmään laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi. Käyttöoikeus voidaan myöntää, jos tässä laissa kuvatut tehtävät muodostavat vähintään puolet käyttöoikeuden hakijan tehtävänkuvasta, eikä asiakastietojen käyttötarve ole satunnaista eikä harvinaista. 

Mäntyharjun kunnassa lakiesityksen mukaisia tehtäviä tulee hoitamaan työllisyyskoordinaattori Virpi Maaranen. Hänen työsuhteensä tulee muuttaa virkasuhteeksi kokeilun ajaksi. Kunnan hallintosäännön 29 §:n mukaan kunnanhallitus päättää muiden kuin kunnanjohtajan ja toimialajohtajien virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. Työllisyyskoordinaattorin  työajasta 50 % muodostuu kuntakokeilun mukaisista tehtävistä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus muuttaa työllisyyskoordinaattorin toimen määräaikaiseksi työllisyyskoordinaattorin viraksi ajalle 1.1.2021-30.6.2023. Muutoksen edellytyksenä on, että lakiesitys työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta hyväksytään. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, vt.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Laki työllisyyden kuntakokeiluksi on alunperin ollut voimassa ajalle 1.1.2021-30.6.2023. Lakia on jatkettu siten, että sen voimassa olo päättyy 31.12.2024.
Lain mukaan ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus voi myöntää kokeilualueen hakemuksesta sen henkilöstöön kuuluvalle viranhaltijalle käyttöoikeuden asiakastietojärjestelmään laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi.

Mäntyharjun kunnassa lakiesityksen mukaisia tehtäviä on hoitanut työllisyyskoordinaattori Virpi Maaranen. Kuntakokeilun alkuajaksi tehty määräaikainen virkasuhde päättyy 30.6.2023. Tehtävän hoitamista varten virkasuhdetta tulee jatkaa 31.12.2024 saakka.

Hallintosääntö 36 §; kunnanhallitus päättää muiden kuin kunnanjohtajan ja toimialajohtajien virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, vt.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus jatkaa työllisyyskoordinaattorin määräaikaista virkaa 31.12.2024 saakka. 

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. 

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: 

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • ​kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 
Oikaisuvaatimus on toimitettava Mäntyharjun kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mäntyharjun kunnanhallitus.

Postiosoite: PL 76, 52700 Mäntyharju
Käyntiosoite: Asematie 3
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mantyharju.fi
Puhelinnumero: 044 7707 210
Kirjaamon aukioloaika: maanantaista perjantaihin klo 9-12 ja 13-15

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mäntyharjun kunnan kirjaamosta.