Sivistyslautakunta, kokous 15.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Vuoden vapaaehtoinen-palkinto ja sen jakoperusteet

MjuDno-2023-377

Valmistelija

  • Taija Kirstua, hyvinvointikoordinaattori, taija.kirstua@mantyharju.fi

Kuvaus

Vuoden vapaaehtoinen-palkinto voidaan harkinnan mukaan myöntää mäntyharjulaisille henkilöille, yhdistyksille tai muille toimijoille tunnustuksena toiminnastaan vapaaehtoisena edistäen näin mäntyharjulaisten hyvinvointia. Tunnustuspalkinnon valinnassa huomioidaan lisäksi positiivisuus, hyvän hengen luominen sekä muiden innostaminen ja kannustaminen osallistumaan vapaaehtoistoimintaan. 

Tunnustuspalkinto sisältää kunniakirjan ja lahjakortin (a 150 €). Palkitsemisten kustannukset maksetaan sivistyspalvelujen kustannuspaikalta 19441001 Sivistyslautakunnan hallinto tai 19441005 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.  

Tunnustuspalkinnon saajista päättää Mäntyharjun kunnan sivistyslautakunta.  Kuntalaisilla on mahdollisuus tehdä esityksiä tunnustuspalkinnon saajasta. Ehdotuksia on mahdollista jättää verkkolomakkeella tai suoraan hyvinvointikoordinaattorille puhelimitse/sähköpostilla lokakuussa. Kuntalaisia tiedotetaan tarkemmasta ehdotusajasta syksyllä. Ehdotuksissa täytyy olla perustelut palkinnon myöntämiselle. Palkintoon ei kohdistu hakumenettelyä. Tunnustuspalkinto voidaan myös päättää jättää jakamatta. 

Tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan saman vuoden aikana tunnuspalkinnon luonteelle sopivassa tilaisuudessa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta päättää, että se jakaa Vuoden vapaaehtoinen-palkinnon vuosittain ja hyväksyy tunnustuspalkinnon jakoperusteet.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)