Sivistyslautakunta, kokous 20.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Sivistystoimialan avustukset ja hanketoiminta 2023

MjuDno-2023-499

Valmistelija

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Kuvaus

Sivistyspalveluiden toimintayksiköt hallinnoivat vuosittain avustuksia ja hankkeita, joiden koko vaihtelee muutamasta tuhannesta satoihin tuhansiin euroihin. Rahoittajia on paljon ja heillä on kaikilla omat rahoituksen hakemisen, hallinnoinnin, toteutuksen ja raportoinnin mekanismit ja toimintatavat. Osa avustuksilla ja hankkeilla tuetusta toiminnasta on kertaluonteisia kehittämisprojekteja ja osa suhteellisen vakiintunutta toimintaa, johon haetaan vakiintunutta avustusta vuosittain. Yhteistä näille toiminnoille on hankesuunnitelmaan perustuva toiminta, rajattu toiminta-aika sekä velvoite raportoida talouden ja tavoitteiden toteutumisesta.

Vuoden 2023 aikana on toiminut 12 eri hanketta. Kaikki ovat saaneet hyväksytyn rahoituspäätöksen. Rahoitusta on myöntänyt viisi eri rahoittajaa. Hankkeista viidelle on myönnetty rahoitus vuoden 2023 aikana. Käynnissä olleiden avustusten ja hankkeiden kokonaisrahoitus on ollut 389 858 €, joista omarahoituksen osuus on 151 966 €. Näin ollen avustus/rahoitus on ollut keskimäärin 72 % kokonaisrahoituksesta. Hankerahoituksesta on siirtymässä vuodelle 2024 noin 197 000 €.

Avustusten ja hankkeiden yhteenveto, esittely ja tilanne 12.9.2023 mukaisesti on liitteenä. Suunnittelu- tai avustushakuvaiheessa olevaa toimintaa ei ole sisällytetty tähän listaukseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta merkitsee liitteenä olevan projektitoiminnan esittelyn tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)