Sivistyslautakunta, kokous 20.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 77 Kouluruokailun kustannukset

MjuDno-2023-497

Valmistelija

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun kunta on siirtänyt ateriapalvelunsa Järvi-Saimaan palveluille 31.12.2022 tehdyllä sopimuksella. Sopijapuolen tavoitteena on, että palvelut ovat palvelukuvausten mukaisia, laatutasoltaan oikein mitoitettuja, tasalaatuisia ja kokonaistaloudellisesti edullisia. Tavoitteena on myös, että palvelujen muodostama kokonaisuus toimii tilaajan kannalta mahdollisimman joustavasti ja keskeytyksettä. Lisäksi yhteisenä tavoitteen on jatkuvasti ja pitkäjänteisesti kehittää palvelumalleja ja palveluiden laatua.

Palvelusopimus on voimassa 1.1.2023 alkaen voimassa toistaiseksi. Järvi-Saimaan tehtäviin kuuluvat palveluiden tuottaminen palvelukuvausten mukaisesti, palvelujen työnjohto, palvelujen suunnittelu, palvelujen sopeuttaminen kohteiden muuttuvissa tarpeissa sekä osallistuminen tarkastuksiin ja tilaajan järjestämiin kokouksiin sopimuksen mukaan.

Järvi-Saimaan palvelut tekee sopimukseen kuuluvat tehtävät omilla koneilla ja kalustolla sekä ylläpitää niitä hyvässä ja turvallisessa kunnossa. Ateriapalveluita toteutetaan Mäntyharjun kunnan valmistuskeittiöön tukeutuen, mistä laaditaan erillinen vuokrasopimus. Kunta luovuttaa aterioiden jakelussa tarvittavat tilat veloituksetta Järvi-Saimaan palvelujen käyttöön, mukaan lukien koulukeskuksen jakelukeittiö.

Sopimushinnat ovat voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Poikkeuksena on ensimmäinen sopimusvuosi, jonka puolivälin (1-6/2023) tilinpäätöksen perusteella tehdään elokuussa 2023 loppuvuoden hinnoittelun tarkistus peilaten yhtiön hallituksen vahvistamaan vuoden 2023 tulostavoitteeseen. Tämä väliyhteenveto käsitellään yhteisessä seurantakokouksessa, josta laaditaan muistio. Vuotuiset hinnanmuutokset on sovittava viimeistään hinnantarkistusta koskevaa vuotta edeltävän syyskuun loppuun mennessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Lautakunta merkitsee tiedokseen Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n asiantuntijana toimineen Minna Ahosen esityksen.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)