Sivistyslautakunta, kokous 14.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 110 Koulukuljetusperiaatteiden uudistus 2022

MjuDno-2022-34

Aikaisempi käsittely

Kuvaus

Muutos maksuttoman koulukuljetuksen periaatteisiin

Sivistyslautakunta on päättänyt koulukuljetusten periaatteista 21.4.2022 §42. Päätöksessä todetaan, että ”Vieraspaikkakuntalaisille lukio-opiskelijoille, joiden koulumatka ylittää 5 km, kunta järjestää kuljetuksen mahdollisuuksien mukaan, kuljetusten reitit ja kustannukset huomioiden”. Mäntyharjun lukiolaisten koulukuljetusreittien ulottaminen vieraan kunnan alueelle on osoittautunut kalliiksi ratkaisuksi. Tarkoituksenmukaista olisi, että kuljetukset lähtevät kuntakeskuksista (Pertunmaa, Hirvensalmi, Ristiina).

Päätösehdotus

Esittelijä

Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta päättää, että vieraspaikkakuntalaisten lukio-opiskelijoiden kuljetukset lähtevät 1.8.2024 lukien Pertunmaan ja Hirvensalmen kuntakeskuksista sekä Ristiinan keskuksesta.  

Päätös

Sivistyslautakunta päätti että, vieraspaikkakuntalaisten lukio-opiskelijoiden kuljetukset lähtevät viimeistään 1.8.2024 lukien Pertunmaan ja Hirvensalmen kuntakeskuksista sekä Ristiinan keskuksesta.
​​

Kokouskäsittely

Keskustelun aikana päätösehdotusta täydennettiin: "..kuljetukset lähtevät viimeistään 1.8.2024  lukien..."

Valmistelija

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Kuvaus

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 21.11.2023 §97 päättänyt, että vieraspaikkakuntalaisten lukio-​opiskelijoiden kuljetukset lähtevät viimeistään 1.8.2024 lukien Pertunmaan ja Hirvensalmen kuntakeskuksista sekä Ristiinan keskuksesta. Kyseiseen päätökseen liittyen on syytä tarkentaa muitakin vieraspaikkakuntalaisiin lukio-opiskelijoihin liittyviä maksuttoman koulukuljetusetuuden periaatteita.

Voimassa olevista periaatteista täytyy vieraspaikkakuntalaisten lukio-opiskelijoiden osalta kumota oikeus maksuttomaan koulukuljetusetuuteen, jos koulumatka ylittää 5 km sekä omatoimisesti kuljettavan matkan enimmäispituus 4 km. Koulumatka on viimeistään 1.8.2024 lukien yksiselitteisesti maksuton kuntakeskuksen lähtöpisteestä Mäntyharjun koulukeskukseen ja takaisin. Kotiosoitteesta lähtöpisteelle ja päinvastoin tapahtuvasta koulumatkasta opiskelija voi hakea Kelan myöntämää koulumatkatukea.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta päättää, että vieraspaikkakuntalaisten lukio-​opiskelijoiden kuljetukset lähtevät viimeistään 1.8.2024 lukien Pertunmaan ja Hirvensalmen kuntakeskuksista sekä Ristiinan keskuksesta. Samalla kumotaan vieraspaikakuntalaisten lukio-opiskelijoiden oikeus maksuttomaan koulukuljetusetuuteen, jos koulumatka ylittää 5 km sekä omatoimisesti kuljettavan matkan enimmäispituus on 4 km. Koulumatka on viimeistään 1.8.2024 lukien yksiselitteisesti maksuton kuntakeskuksen lähtöpisteestä Mäntyharjun koulukeskukseen ja takaisin. Kotiosoitteesta lähtöpisteelle ja päinvastoin tapahtuvasta koulumatkasta opiskelija voi hakea Kelan myöntämää koulumatkatukea.

Päätös

Hyväksyttiin.