Sivistyslautakunta, kokous 25.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Mäntyharjun vammaisneuvoston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024

MjuDno-2024-34

Valmistelija

  • Taija Kirstua, hyvinvointikoordinaattori, taija.kirstua@mantyharju.fi

Kuvaus

Vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vammaisneuvosto. Vammaisneuvosto voi olla useamman kunnan yhteinen. Vammaisilla henkilöillä sekä heidän omaisillaan ja järjestöillään tulee olla vammaisneuvostossa riittävä edustus. Kunnanhallituksen on huolehdittava vammaisneuvoston toimintaedellytyksistä. Vammaisneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä vammaisten henkilöiden hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta. (Kuntalaki 28§)

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy Mäntyharjun vammaisneuvoston vuoden 2023 toimintakertomuksen ja vuoden 2024 toimintasuunnitelman.

Päätös

Hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Vammaisneuvoston puheenjohtaja Leena Pekkanen esitteli vammaisneuvoston toimintaa. Läsnä tämän pykälän ajan oli myös hyvinvointikoordinaattori, vammaisneuvoston sihteeri Taija Kirstua.