Sivistyslautakunta, kokous 21.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Kirjaston toiminta- ja taloustiedot 2019

MjuDno-2020-271

Valmistelija

  • Jari Hautamäki, kansalaisopiston rehtori-kirjastotoimen johtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Kuvaus

Kirjastolaki edellyttää, että OKM kerää vuosittain yleisten kirjastojen toiminta- ja taloustiedot osana valtakunnallista tilastointia. Mäntyharjun kirjaston tunnusluvut on lähetetty OKM:lle (Liite 1). Kirjastolain 2016/1492 §16:n mukaan kunnan on arvioitava yleisen kirjaston toimintaa. Arvioinnin tarkoituksena on tukea toiminnan kehittämistä sekä seurata kirjaston tehtävien toteuttamista ja toiminnan järjestämistä. Kirjaston on monenlaisten muutosten alaisena tällä hetkellä. Tämän vuoksi toiminnan kehittymistä on syytä tarkastella pidemmältä ajalta ja hahmottaa sitä kautta tulevaa kehitystä.

Mäntyharjun kunnan hallintosäännön 22§:n mukaan sivistyslautakunta päättää sivistyspalveluihin kohdistuvan lakisääteisen arvioinnin suorittamisesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta merkitsee tiedokseen strategisen tilannekatsauksen sekä vuoden 2019 kirjastotilastot.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Kansalaisopiston rehtori, kirjaston johtaja Jari Hautamäki oli saapuvilla asian käsittelyn ajan ja esitteli kirjaston ja kansalaisopiston talous- ja tulevaisuusnäkymiä.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)