Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, kokous 17.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Varhaiskasvatusjohtajan sijaitaminen / tehtäväkohtainen lisä

MjuDno-2022-30

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun kunnan varhaiskasvatuksesta vastaavalla viranhaltijalla ei ole nimettyä varhaiskasvatuksessa työskentelevää sijaista vaan vuoden 2015 hallintouudistuksessa sijaistaminen on sisällytetty sivistysjohtajan tehtävään. Käytäntö on osoittautunut toimimattomaksi.
Sivistysjohtaja Sari Aarniokoski ja varhaiskasvatusjohtaja Minna Mokkila-Halinnen ovat laatineet liitteenä olevan perustellun esityksen sijaisjärjestelyn muuttamiseksi tarvetta ja kunnassa yleisesti voimassa olevaa käytäntöä vastaavaksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto päättää, että varhaiskasvatusjohtajan sijaiseksi määrätylle viranhaltijalle / työntekijälle maksetaan tehtäväkohtaisena lisänä 250 € / kk 1.1.2022 lähtien.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

 Valituskielto

Virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa koskevat erimielisyydet ratkaistaan työtuomioistuimessa.

Kunnallisen virkaehtosopimukslain 26 §:n mukaan viranhaltija ei saa valittamalla hakea muutosta viranomaisen päätökseen 2 §:ssä tarkoitetussa asiassa taikka saattaa sitä oikaisuvaatimuksena tai hallintoriita-asiana käsiteltäväksi, jos hänellä tai viranhaltijayhdisdtyksellä on oikeus saada asia vireille työtuomioistuimessa.