Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, kokous 17.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Tekninen toimi / sijaistuksen korvaus

MjuDno-2022-39

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Tekninen johtaja Ville Partio esittää työtehtävien muutoksen aiheuttamien lisävastuiden korvausta 
1. kentänhoitaja ********* ajalta 9.10.-31.12.2021;
2. ammattimies *********  ajalta 2.11.-28.12.2021.

Sijaistuken taustalla on yksiköiden esimiesten poissaolo ko. ajalla ja tämän aiheuttama lisävastuu yksikön toiminnasta. Ville Partio on avannut asiaa tarkemmin liitteessä.

KVTES II luku 10 §
"Jos viranhaltijan / työntekijän tehtävien vastuu olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajksi toiseen virkaan tai tehtävään siirtymisen tai ehtävien uudelleenjärjestelyn vuoksi, tehtäväkohtaista palkkaa tarkastetaan, jos se ei vastaa muuttuneita tehtäviä."

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

  1. päättää, että kentänhoitaja ********* maksetaan ajalta 9.10.2021-31.12.2021 liitteessä kuvatuista lisävastuista tehtäväkohtainen lisä 300 € / kk;
  2. päättää, että ammattimies ********* maksetaan ajalta ajalta 2.11.-28.12.2021 kunnossapitotyönjohtajan sijaistuksesta tehtäväkohtainen lisä 150 € / kk;
  3. toteaa, että taannehtavia palkkaratkaisuja tulee välttää, joten esitykset palkkamuutoksista tulee saattaa käsittelyyn välittömästi kun sijaistusjärjestelyt yksiköissä on päätetty.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

 Valituskielto

Virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa koskevat erimielisyydet ratkaistaan työtuomioistuimessa.

Kunnallisen virkaehtosopimukslain 26 §:n mukaan viranhaltija ei saa valittamalla hakea muutosta viranomaisen päätökseen 2 §:ssä tarkoitetussa asiassa taikka saattaa sitä oikaisuvaatimuksena tai hallintoriita-asiana käsiteltäväksi, jos hänellä tai viranhaltijayhdisdtyksellä on oikeus saada asia vireille työtuomioistuimessa.