Rakennuslautakunta, kokous 1.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Mäntyharjun Torinkulma Oy, asemakaavan muutos /Rakennuslautakunnan lausunto osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja viitesuunnitelmaan

MjuDno-2022-38

Valmistelija

  • Pasi Hinkkuri, rakennustarkastaja, pasi.hinkkuri@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun kunnan tekninen lautakunta on asettanut kokouksessaan 14.12.2021 § 119 Mäntyharjun Torinkulma Oy:n asemakaavan muutosta koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman viitesuunnitelmineen nähtäville. Tekninen lautakunta pyytää rakennuslautakunnan lausuntoa kaavamuutoksesta 15.2.2022 mennessä.

Osallistumis- ja arviotisuunnitelmassa on esitetty tarkalla tasolla hankkeen tavoitteet, joilla mahdollistetaan Mäntyharjun taajaman kehittymistä. Kaavamuutos on pienialainen (yksi kiinteistö), mikä vaikeuttaa kokonaisvaikutusten arviointia.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pasi Hinkkuri, rakennustarkastaja, pasi.hinkkuri@mantyharju.fi

Rakennuslautakunta antaa lausuntonaan seuraavat asiat:

  1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on selkeästi ja lyhyesti esitelty kaavamuutoksen tavoitteet, joten sen laajuus on riittävä kun kyseessä on vain yhden kiinteistön aluetta koskeva kaavamuutos.
  2. Viitesuunnitelmissa esitetty "kaavaluonnos" on maalaiskunnan asemakaavoitusta ajatellen liian tarkkkatasoinen ja voi johtaa poikkeamisluvitustarpeisiin, kaavan tulee olla mahdollistava minimoiden poikkeamistarpeet. Esimerkiksi rakennusalueen rajat tulee olla riittävän laajat, huomioiden liikenteen näkemäalueet sekä pysäköinnin tarpeet.

Torikulman asemakaavan päivityksellä luodaan selkeästi edellytyksiä kunnan taajama-alueen kehittämiselle palvelemaan myös suurempia ihmisryhmiä sekä asumista palveluiden läheisyydessä.
 

Ajantasaisen ja kiinteistön omistajan tarpeisiin perustuvalla kaavalla helpotetaan rakennusvalvonnan työtä, minkä vuoksi kaavoituksen ripeä eteneminen on positiivinen asia.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekninen lautakunta

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)