Rakennuslautakunta, kokous 1.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Kuntakeskuksen ja Pyhävedenalueen yleiskaavamuutos tilalla Niemenranta 507-423-1-232 ja Tyrynniemen ranta-asemakaavan kumoaminen tilalla Niemenranta 507-423-1-232 / Rakennuslautakunnan lausunnot

MjuDno-2021-861

Valmistelija

  • Pasi Hinkkuri, rakennustarkastaja, pasi.hinkkuri@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun tekninen lautakunta on asettanut kokouksessaan 19.10.2021 nähtäville:

  • § 99 Kuntakeskuksen ja Pyhävedenalueen yleiskaavamuutoksen tilalla Niemenranta 507-423-1-232 ja
  • § 100 Tyrynniemen ranta-asemakaavan kumoamisen tilalla Niemenranta 507-423-1-232

Tekninen lautakunta pyytänyt rakennuslautakunnan lausuntoa kaavaehdotuksista 19.12.2021 mennessä. Rakennuslautakunta on pyynnöstä saanut jatkoaikaa lausunnon antamiselle 1.2.2022 saakka.

Ranta-asemakaavan kumoaminen ja yleiskaavan muutostarve perustuvat kiinteistön omistajan tarpeiden muutokseen, joilla mahdollistetaan rakentamisen luvittaminen todellisten tarpeiden mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pasi Hinkkuri, rakennustarkastaja, pasi.hinkkuri@mantyharju.fi

Rakennuslautakunta antaa lausuntonaan:

  1. Ranta-asemakaavan kumoamisen osalta rakennuslautakunnalla ei ole huomautettavaa, olennaista on samaan aikaa saada voimaan kiinteistön tarpeita palveleva ja luvituksen mahdollistava yleiskaava.
  2. Yleiskaavassa suunniteltu käyttötarkoitus ARA on järkevä valinta tämän hetkisen yleisen suuntauksen (asumista siirtyy ranta-alueille) tarpeeseen vähentäen poikkeamistarpeita, mutta kaavamitoitus tulee tarkastella ja toteuttaa yleisesti maanomistajia tasapuolisesti kohtelevalla tasolla.
  3. Yleiskaavassa osoitetut rakennuspaikat ovat kooltaan noin 6000 m², joka on käytönnössä todettu toimivaksi vähimmäskooksi, joten niiden kasvattamisesta ei ole rakennusvalvonnan näkemyksen mukaan haittaa.
     

Kokonaisuudessaan toteutuvan yleiskaavaehdotuksen nähdään helpottavan rakennusvalvonnan työtä, koska se selkeästi vähentää poikkeamistarpeita.

Päätös

Hyväksyttiin

Tiedoksi

Tekninen lautakunta

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)