Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet vuodelle 2023

MjuDno-2023-29

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Vuoden 2023 talousarvion täytäntööpano-ohjeet toimivat Mäntyharjun kunnan hallintosäännön ohella vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpanoa säätelevänä ohjeena.

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet koskevat kaikkia kunnan toimielimiä ja vastuuhenkilöitä. Valtuuston alaisuudessa toimiva tarkastuslautakunta noudattaa ohjeita soveltuvin osin. Täytäntöönpano-ohjeita on noudatettava myös konserniin kuuluvissa tytäryhteisöissä, jollei niitä koskeva lainsäädännöstä, yhtiöjärjestyksestä tai säännöistä muuta johdu.

Talousarvion täytäntöönpanossa on huomioitava hyvän hallinnon periaatteet sekä toiminnan laatu ja tuloksellisuus. Erityistä huomiota tulee kiinnittää asianhallintaan ja päätöksenteon ketjuun asian vireille tulosta aina täytäntöönpanoon saakka.
Päätökset tulee valmistella, perustella, julkistaa ja täytäntöönpano ohjeistaa niin, että toiminta toteutuu tehokkaasti. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus antaa vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet oheisen liitteen mukaisesti.

 

Keskusteltaessa esitti Heta Jukola, että täytäntöönpano-ohjeen kohtaan 8.1 Henkilöstön palkkaaminen muutetaan kuuluvaksi kuten aiemmin vuoden 2022 täytäntöönpano-ohjeissa.:
Henkilöstösuunnitelmassa olevan tehtävän tai viran vapautuessa tulee asia viedä kunnan johtotiimin käsiteltäväksi ja siellä aina ensisijaisesti miettiä, voitaisiinko tehtävät hoitaa olemassa olevien resurssien
uudelleen kohdentamisen ja prosessien parantamisen kautta.
Esitystä ei kannatettu.

Seppo Hujanen esitti, että johtotiimin tilalle muutetaan kunnanhallitus.
Useat kunnanhallituksen jäsenet kannattivat esitystä.

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja tiedusteli hyväksyykö kunnanhallitus, että täytäntöönpano-ohjeeseen lisätään kohtaan 8.1. seuraava teksti:
Avoimeksi tulevat ja uudet virat ja toimet tuodaan kunnanhallituksen arvioitavaksi.
Kunnanhallitus hyväksyi puheenjohtajan esityksen.

Päätös

Hyväksyttiin täytäntöönpano-ohjeen kohtaan 8.1. tehtävällä lisäyksellä: Avoimeksi tulevat ja uudet virat ja toimet tuodaan kunnanhallituksen arvioitaviksi.


Sivistysjohtaja Aarniokoski ja tekninen johtaja Ville Partio poistuivat kokouksesta klo 19.00 asian päätöksenteon jälkeen.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)