Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Hallintotoimen talousarvion 2023 käyttösuunnitelma

MjuDno-2023-30

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Talousarvion käyttösuunnitelmalla tarkoitetaan valtuuston hyväksymää toiminta- ja taloussuunnitelmaa yksityiskohtaisempaa toiminnallista ja taloudellista selvitystä tehtävistä ja määrärahoista. Käyttösuunnitelmilla toimielimet jakavat määrärahat ja tuloarviot osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi sekä asettavat tarkennetut tavoitteet tuotettaville palveluille ja seurantatunnisteille. 

Kuntalain mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaan toimielimien on laadittava tehtäväalueille talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat siten, että ne on tallennettu talousjärjestelmään. 

Toimielinkohtaiset sitovuustasot on vahvistettu talousarvion käyttötalousosassa hallinnon ja palvelujen järjestämistä ja tuottamista varten. Mikäli määrärahojen käyttö muuttuu merkittävästi talousarviovuoden aikana, on toimielimen tehtävä käyttösuunnitelman muutos. Palvelualueen sisäiset muutokset käsitellään palvelualueen lautakunnassa. 
 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus hyväksyy hallintotoimen vuoden 2023 käyttötaloussuunnitelman liitteen mukaisena.

Päätös

Hyväksyttiin.