Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Mäntyharjun Yrityskiinteistöt Oy - Pyhävedenranta / selvitys B-osan purkamisesta ja esitys rahoituksesta

MjuDno-2023-216

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, hallinto- ja talousjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Mäntyharjun Yrityskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Anne Punavaara on lähettänyt kuntaan liiteenä olevan selvityksen Yrityskiinteistöt Oy:n omistaman Pyhävedenrannan B-osan purkamisesta ja esityksen purkamisen rahoituksesta.
Yhtiön hallitus on päättänyt ryhtyä toteuttamaan Pyhävedenranta-kohteen osapurkua ja eriyttää samalla A- ja C- osan tekniikaltaan toisistaan. B-osan purku toteutettaisiin vasta eriyttämisen jälkeen.
B-osa on suojellun A-osan ja ns. panimo-osan välinen osa rakennusta. Kyseisessä rakennusosassa on pääosin yksityishenkilöille ja yrityksille vuokrattuja eri kokoisia verkkovarastoja, joiden vuokra ei kata rakennusosan kuluja. 

Yhtiössä on  varauduttu B-osan eriyttämisen kustannuksiin ja ne pystytään toimitusjohtajan ilmoituksen mukaan suorittamaan kassavaroin. Arvio kustannuksista on tältä osin n. 300.000 euroa. B-osan purkukustannukset selviävät kilpailutuksen kautta. Arvio purkukuluista sekä A- ja C-osien jäävien ulkoseinien ennallistamisesta on 150.000 euroa. Yhtiö pyytää esitettyyn kustannusarvioon viitaten omistajaa varautumaan ylimääräisen vastikkeen maksamiseen syksyllä 2023.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus

  1. merkitee tiedoksi Mäntyharjun Yrityskiinteistöt Oy:n suunnitelman koskien Pyhävedenrannan osapurkua;
  2. toteaa, että esitetty ylimääräinen yhtiövastike viedään kunnanvaltuuston käsittelyyn kolmannesvuosiraportin yhteydessä.

Päätös

Hyväksyttiin.

Kunnanvaltuuston 1. pj. Antti Mustonen poistui esteellisenä kokouksesta (hallituksen pj., HallintoL 28 § 1 mom. 5 kohta)