Kunnanhallitus, kokous 14.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 154 Kunta-alan sopimuskorotukset 2023-2024 / OVTES  Kehittämisohjelmaerä (paikallinen erä)

MjuDno-2023-436

Valmistelija

  • Tuomo Penttinen, vt.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kuvaus

Kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen OVTES:n sopijaosapuolet ovat sopineet, että vuoden 2023 kehittämisohjelman erä on paikallinen järjestelyerä. Kehittämisohjelman lähtökohtana on palkkauksen ja palkkausjärjestelmän kehittäminen.
Kehittämisohjelman tavoitteena on parantaa kunta- ja hyvinvointialan työpaikkojen kilpailukykyä, henkilöstön saatavuutta, työelämän laatua ja palvelutuotannon tuloksellisuutta. Tarkoituksena on uudistaa palkkausjärjestelmää siten, että tarvittavan osaamisen ja vastuun sekä yksilön palkitseminen hyvistä työsuoritukista toteutuvat nykyistä paremmin.

Kesäkuussa 2023 jaettavan kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän suuruus on 1,2 prosenttia OVTES:n palkkasummasta. Paikallista järjestelyerää voi käyttää mm. työvoiman saatavuudesta liittyviin perusteisiin. Erää voi kohdentaa tehtäväkohtaiseen palkkaan ja / tai henkilökohtaiseen lisään.

Ohjeen mukaan eränkäytöstä neuvotellaan ao. pääsopijajärjestön edustajan kanssa pyrkien mahdollisuuksien mukaan yksimielisyyteen. Jollei asiasta päästä yksimielisyyteen, työnantaja voi päättää järjestelyerän käytöstä tarkemmin kehittämisohjelmassa ilmenevin kohdennuksin ja rajoituksin.

Mäntyharjussa erän käytöstä on neuvoteltu työnantajan ja JUKO:n pääluottamushenkilön kesken. Neuvottelussa on päästy esityksen mukaiseen yksimielisyyteen asiassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuomo Penttinen, vt.kunnanjohtaja, tuomo.penttinen@mantyharju.fi

Kunnanhallitus 

  1. päättää, että OVTES:n 1,2 prosentin paikallinen järjestelyerä kohdennetaan tasaisesti sopimusalan tehtäväkohtaisten palkkojen korotukseen;
  2. toteaa, että tehtäväkohtaisten palkkojen korotus tulee voimaan sopimuksen mukaisesti 1.6.2023 lähtien.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

henkilöstösuunnittelija