Sivistyslautakunta, kokous 9.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Talousarvion 2023 toteutumisen seuranta / sivistyslautakunta

MjuDno-2023-201

Valmistelija

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Kuvaus

Sivistyslautakunnan talouden toteuma (06/2023) ylittää tasaisen kertymän ennusteen (50 %). Toimintatuotot (79,08 %) ovat kertyneet suunniteltua nopeammin johtuen saaduista hankerahoituksista sekä ennakoitujen myynti- ja maksutuottojen kertymisestä. Toimintakulut (54,37 %) ovat ylittyneet mm. ennakoitua suurempien palkankorotusten ja kesälomarahojen maksatuksen vuoksi. Toimintakate on 52,47 %, mikä vastaa 241 950 € ylitystä siitä huolimatta, että tulot ovat kertyneet ennakoitua nopeammin. Euromääräisesti eniten ylitystä on palvelujen ostoissa (110 890 €), jota nostavat mm. perusopetuksen oppilaskuljetusten ja ruokahuollon kustannukset. Aineiden ja tarvikkeiden hankinnat ovat pysyneet kuta kuinkin talousarvion mukaisina.

Talouden seurantaraportti ja laskelmat liitteinä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta merkitsee taloustilanteen tiedokseen.

Päätös

Sivistyslautakunta merkitsi taloustilanteen tiedokseen.

Asian esittelijä vs sivistysjohtaja Jari Hautamäki totesi, että esittelytekstissä on virheellinen maininta ruokahuollon kustannusvaikutuksista, todellisuudessa ruokakustannukset eivät ole vaikuttaneet palvelujen oston ylitykseen. 

 


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)