Sivistyslautakunta, kokous 9.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Opiskeluhuoltosuunnitelman päivitys

MjuDno-2023-382

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Opetushallitus on uudistanut eri koulutusmuotojen opetussuunnitelmien perusteita opiskeluhuoltoa koskevien lukujen osalta. Muutokset liittyvät sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun siirtymiseen kunnilta hyvinvointialueille.

Merkittävin muutos perusteissa ja määräyksessä on opetuksen ja koulutuksen järjestäjiä koskeva velvoite, jonka mukaan niiden on laadittava oma opiskeluhuoltosuunnitelma. Muuten uudistukset koskevat käsitteiden yhtenäistämistä ja ajantasaisen lainsäädännön huomioimista, eivätkä ne muuta koulujen tai oppilaitosten tuttuja oppilas- ja opiskelijahuoltolain rakenteita.

Opetuksen tai koulutuksen järjestäjän opiskeluhuoltosuunnitelma korvaa aiemmat koulu- tai oppilaitoskohtaiset opiskeluhuoltosuunnitelmat.

Opiskeluhuoltosuunnitelmassa kuvataan, miten kunnassa ja paikallisesti päätetyllä tavalla koulussa tai oppilaitoksessa toteutetaan yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä, miten yksilökohtaista tukea järjestetään sekä miten lasten, oppilaiden, opiskelijoiden, heidän huoltajiensa ja yhteistyötahojen kanssa tehdään yhteistyötä.

Päivitetty opiskeluhuoltosuunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2023.

Opiskeluhuoltosuunnitelmaa päivitetään syksyllä 2023 puuttuvilta osin (opiskeluhuollon resurssit, toimintatavat kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan sekä kriisitilanteiden varalle).

Hallintosäännön mukaan sivistyslautakunta päättää toimialansa opetussuunnitelmien hyväksymisestä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy Mäntyharjun kunnan esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen päivitetyn opiskeluhuoltosuunnitelman.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Kuvaus

Opiskeluhuoltosuunnitelman päivitystä käsiteltiin sivistyslautakunnan kokouksessa (15.6.2023 § 55). 

Kyseiseen suunnitelmaan on nyt lisätty päivitetyt opiskeluhuollon resurssit Mäntyharjussa: 

  • Koulupsykologi 0,8 htv, laskennallinen resurssitarve psykologille on 0,77 htv (yhtenäiskoulu 0,62 hvt ja lukio 0,15 htv).
  • Koulukuraattori 1,0 htv, laskennallinen resurssitarve kuraattorille on 0,9 htv (yhtenäiskoulu 0,72 htv, lukio 0,17 htv).
  • Kouluterveydenhoitaja 1,26 htv, laskennallinen resurssitarve kouluterveydenhoitajalle on yhtenäiskoululla 1,26 htv (1,0 htv ja lukiolla 0,26 htv)
  • Koululääkäri 0,2 htv

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Hautamäki, vs. sivistysjohtaja, jari.hautamaki@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta merkitsee Mäntyharjun kunnan esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opiskeluhuoltosuunnitelmaan päivitetyt resurssit tiedokseen.

Päätös

Sivistyslautakunta merkitsi Mäntyharjun kunnan esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opiskeluhuoltosuunnitelmaan päivitetyt resurssit tiedokseen.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)