Kunnanvaltuusto, kokous 5.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Valtuustoaloite / Mäntyharjun keskustaajaman Masterplan (lisäpykälä)

Kuvaus

Mäntyharjun Puolueisiin Sitoutumattomat jättivät seuraavan valtuustoaloitteen: 

"Esitämme valtuustoaloitteenamme, että Mäntyharjun kunta käynnistää konkreettisen työn Mäntyharjun keskustaajaman elinvoiman kehittämiseksi.

Mäntyharjun Keskustaajaman Mastgerplanissa määritellään yhteinen toiminnallinen visio eli tavoitetila maankäytön, palvelutarjonnan, matkailun sekä keskeisen infran kehittämiselle. Masterplanin tarkoituksena on luoda uskoa tulevaisuuteen, koska elinvoimainen keskustaajama luo viihtyisyyttä, uutta asumista, työtä ja sitä kautta toimeentuloa Mäntyharjuun. Kunnan tärkeänä tehtävänä on suunnitelmatyön kautta mahdollistaa uusien ideoiden synty ja kannustaa osallistumaan niiden toteuttamiseen, joka tulee tehdä niin paikallisten kuin osa-aika-asukkaiden yhteistyöllä elinvoimaisen elinympäristön rakentumiseksi.

Työn lähtökohtana tulee olla Mäntyharjun kunnan uusi strategia, jonka visiona on mahdollisuuksien Mäntyharju, johon kunnan arvot on määritelty: uusiutuen, yhdessä ja positiivisesti. Mäntyharjun Keskustaajaman Masterplan tulee parhaimmillaan viemään Mäntyharjun uuden strategian konkretian tasolle ja osallistamaan kaikkia tähän yhteiseen työhön. Suunnitelmatyön toteuttamisen pohjana voidaan hyödyntää jo olemassa olevaa Mäntyharjun keskustan kehittämisen toimenpideohjelmaa, jonka kunnanvaltuusto on hyväksynyt jo vuonna 2014, mutta sen eteenpäinvienti on odottanut uutta otetta Mäntyharjun elinvoiman johtamiseen ja kehittämiseen. Juuri nyt on Mäntyharjulla mahdollisuus uusiutua yhdessä ja positiivisesti.

Esitämme valtuustoaloitteena, että Mäntyharjun Keskustaajaman Masterplanille varataan määräraha vuoden 2024 talousarvioon ja sen toteuttamiseksi määrärahat suunnitelmavuosille 2025-2026.

Mäntyharjussa 5.6.2023
Toni Maczulskij, Antti Mustonen, Markku Huovinen, Piia Mäkilä, Jani Paasonen, Ulla Sohlman, Juha Vallin ja Markku Nuurtila"

Päätösehdotus

.

Päätös

Kunnanvaltuusto lähettää aloitteen kunnanhallitukselle toimenpiteitä varten.

Kokouskäsittely

x