Sivistyslautakunta, kokous 15.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Sivistyslautakunnalle osoitettu valitus

MjuDno-2021-478

Valmistelija

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Sivistyslautakunta on vastaanottanut huoltajan tekemän valituksen perusopetuksen rehtorin toiminnasta liittyen opintoretkeen toukokuussa 2021. Valituksen mukaan rehtori on jättänyt huomioimatta mm. oppilaiden yhdenvertaisen kohtelun ja oppilaan oikeuden osallistua opetukseen.

Sivistyslautakunta vastaa siitä, että kunnan kouluilla on säädösten mukaiset opetussuunnitelmat, muut koulun toimintaa ohjaavat suunnitelmat, oppilashuoltoryhmät ja toimintatavat.

Jos oppilaan huoltaja tai oppilas on tyytymätön koulun, yksittäisen opettajan tai koulun rehtorin toimintaan, ensisijaisena keinona vaikuttaa asiaan on keskustelu asianomaisen (-omaisten) kanssa. Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä myös koulutuksen järjestäjään (yleensä sivistyslautakunta).

Valituksessa esitettyjen asioiden voi katsoa koskevan ennemminkin kunnan työnantajaroolia kuin oppilashuoltoasiaa. Tällöin asian käsittely tulee siirtää virkamiesvalmisteluun, jossa selvitetään, onko asiassa syytä työnantajan työnjohtovallan käyttämiseen ja otettava kantaa rehtorin menettelyyn ja valituksessa esiin nostettuihin laiminlyönteihin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta siirtää valituksen käsittelyn virkamiesvalmisteluun, jossa tulee selvittää, onko asiassa syytä työnantajan työnjohtovallan käyttämiseen. Lisäksi virkamiesvalmistelussa on otettava kantaa rehtorin menettelyyn ja valituksessa esiin nostettuihin laiminlyönteihin.

Päätös

Hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Jenni Kasurinen

Kokouskäsittely

Jenni Kasurinen ilmoitti esteellisyydestä ja poistui asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kasurisen varahenkilö Jenny Reponen oli saapuvilla asian käsittelyn ajan.

Mäntyharjun Yhtenäiskoulun rehtori Kimmo Tanttu oli saapuvilla asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)