Sivistyslautakunta, kokous 20.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Kuntalaisaloite: Vesihyppytornin rakentaminen

MjuDno-2020-604

Valmistelija

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Sivistyslautakunnalle on 8.9.2020 toimitettu kuntalaisaloite vesihyppytornin rakentamisesta. Tällä hetkellä kunnan ylläpitämillä uimarannoilla ei ole vesihyppytorneja. Kuntalaisaloitteen tekijät ovat Mäntyharjun yhtenäiskoulun 6:nnen vuosiluokan oppilaita. Aloitteentekijöiden mukaan Ristiinassa ja Mikkelissä hyppytornit ovat suosittuja ja lajin harrastajia on paljon. Aloitteen on allekirjoittanut yhteensä 55 henkilöä.

Opetusministeriön uimarantaoppaassa (2006) on suositeltu, että luonnonvesiin ei rakennettaisi uusia hyppytorneja. Oppaan mukaan luonnonvesissä hyppypaikan turvallisuuden takaaminen on hankalaa, veden syvyys vaihtelee ja tummissa vesissä voi olla vaikeasti havaittavia ilkivallan tai luonnonvoimien paikalle tuomia vierasesineitä.

Nuorten aloitteentekijöiden esitys viestii kuitenkin tarpeesta aktiiviselle tekemiselle uimarannoilla. Uimarantojen aktiviteetteihin liittyvällä esiselvityksellä voitaisiin kartoittaa käyttäjien ajatuksia eri vaihtoehdoista sekä niiden toteuttamisen turvallisuus- ja kustannusnäkökulmista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta päättää, että sivistystoimi tekee asiasta esiselvityksen, joka esitellään lautakunnalle joulukuun kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)