Sivistyslautakunta, kokous 20.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Toinen kolmannesvuosiraportti 2020 / sivistyslautakunta

MjuDno-2020-307

Valmistelija

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Kuvaus

Talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista seurataan kunnassa kolmannesvuosittain. Kolmannesvuosiraportoinnissa käytetään kunnassa suunniteltua pohjaa, joka on kaikilla hallintokunnilla sama. Käytössä ovat myös sanalliset selvitykset tavoitteiden toteutumisesta.

Kolmannesvuosiraportin ensisijaisena tavoitteena on arvioida kuluvan vuoden toteutumisennustetta sekä sopia mahdollisista lisätoimenpiteistä tavoitteissa pysymiseksi. Raportin tarkastelu tulee ulottaa sekä euromäärien että sanallisten tavoitteiden arviointiin. Raportin tarkoituksena on luoda ennuste tilinpäätöstilanteesta ja toimia seuraavan vuoden talousarvion laadinnan valmistelun apuna.

Kunnanhallituksen talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaisesti talousarvion sitova taso on lautakuntataso. Talousarvion lautakuntatason menovarausta ei saa ylittää. Talousarvion poikkeamisesta tulee raportoida välittömästi.

Kunnanhallitus on kokouksessaan 20.1.2020 § 3 hyväksynyt talousarvion 2020 täytäntöönpano-ohjeet. Täytäntöönpano-ohjeen kohdan 4 "Talousarvion toteutumisen seuranta ja raportointi" mukaan toimialajohtajien tulee antaa kunnanhallituksen ja lautakuntien käyttöön kuun 15. päivään mennessä ajantasainen tieto toimialansa talouden toteutumisesta edellisen kuukauden osalta. Taloushallinto toimittaa toimialoille seurantaa varten tarvittavat raporttipohjat. 

Talousarvion toteutuminen 1.1.-31.8.2020

Sivistyslautakunnan osalta tulot ovat toteutuneet kokonaisuutena 49 599 € yli tasaisen kertymän siitä huolimatta, että myynti- ja maksutuotot ovat koronavirustilanteesta johtuen toteutuneet 161 599€ alle budjetoidun. Tukia ja avustuksia on tullut 214 218€ budjetoitua enemmän. Toimintatuotot sisältävät budjetoimattomia avustuksia ja hankerahoituksia. Näistä osa siirtyy seuraavalle vuodelle käytettäväksi.

Henkilöstömenot ovat toteutuneet hieman alle budjetoidun.

Palvelujen ostojen toteumassa näkyy koronaviruspandemian vaikutukset muun muassa asiakaspalvelujen ostojen ja oppilaskuljetuskustannusten vähenemisenä. Ero tasaantuu hieman loppuvuoden kuukausien aikana, mutta jää todennäköisesti selvästi alle budjetoidun.

Aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ostot ylittävät tällä hetkellä hieman tasaisen kertymän, mutta sivistyslautakunta tulee pysymään talousarviossaan. Tarkempi talouden toteutumisen erittely esitellään lautakunnalle kokouksessa tai kun kirjanpitoraportti on saatavilla.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Aarniokoski, sivistysjohtaja, sari.aarniokoski@mantyharju.fi

Sivistyslautakunta

1.merkitsee II kolmannesvuosiraportin tietoonsa ja
2.lähettää raportin tiedoksi kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

 

Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)